Guidade turer utanför Rom

Guidade turer utanför Rom 

Latium och dess provinser.
Det finns så mycket mer att se och göra i Latium, landskapet där Rom ligger. Strax utanför Rom finns det många platser som är värda ett besök och bara efter en dryg timmes färd når du provinserna Viterbo och Frosinone norr respektive söder om Rom som bjuder på annorlunda upplevelser. 

Civita di Bagnoregio
Både runt Viterbo och Frosinone finner du en lugn miljö, fin natur och spännande okända platser. Dessutom fortfarande ofta låga priser på både mat och logi. Genuina miljöer där man verkligen känner att man är i Italien. Är ni intresserade av en utflykt utanför Rom? Kontakta oss för pris och upplägg. 


Toaletter från romartiden.
Mosaik i Ostia Antica.
Ostia Antica, Roms gamla hamnstad, ger dig en bild av hur en stad under romartiden kunde se ut. Med en svensk guide får du ut mer av ditt besök Läs mer om Ostia här: Ostia Antica
I Cerveteri kan vi besöka
Necropoli della Banditaccia
som är en världsarvslistad 
etruskisk begravningsplats.

Hur mycket kan du om Etruskerna? 
I närheten av Cerveteri ligger Braccianosjön och Bracciano med sitt medeltida slott.

Castelli Romani, Roms vindistrikt med små pittoreska städer som Frascati och Nemi, och inte minst Castel Gandolfo med påvens sommarresidens. 

Tivoli och dess villor. 
Öster om Rom ligger staden Tivoli med Villa d'Este och alla dess berömda fontäner. 
Mer om Villa d'Este
Utanför Tivoli finns även Hadrianus Villa, som kejsar Hadrianus lät bygga under sin tid som kejsare. Mer på italienska: Villa Adriana, mer på engelska: Hadrian's Villa